Over mij

Op deze website (blog) neem ik je mee in mijn reizen die ik in mijn leven gemaakt hebt. Helaas ben ik pas verslagen gaan maken na het jaar 2002. Vakanties van voor die tijd kan ik dus niet met je delen. In de verslagen leg ik vast hoe ik de vakanties beleefd heb, wat ik gedaan en gezien heb. De verslagen bevatten veel informatie over bezienswaardigheden en zijn daardoor nuttig voor mensen die reizen plannen naar deze locatie(s).
Omdat ik enorm van reizen houd en bij voorkeur niet langer dan één dag op een locatie verblijf – dit geldt niet voor steden – bieden de verslagen veel informatie over de betreffende route. De routes zijn in alle gevallen afgelegd met een motor of met een auto. De reizen op de motor waren veelal met vrienden maar soms ook alleen met mijn vriendin. De reizen met de auto waren altijd met mijn kinderen of mijn vriendin.
Bij vakanties naar steden onderzoek ik vooraf de bezienswaardigheden die ik wil gaan bekijken. In alle vakantie stippel ik nou gezet de routes en bezienswaardigheden uit. Onderweg maak ik meestal gebruik van een navigatiesysteem waarin de gedetailleerde route met de bezienswaardigheden zijn vastgelegd
Aan de voorbereiding van de vakanties besteed ik enorm veel tijd. Hierdoor heb je al voorpret voordat de happening daadwerkelijk plaatsvindt. Het heeft tevens het voordeel dat je details van de vakantie veel beter kunt onthouden. Zelfs jaren later weet ik nog precies te herinneren hoe de route is geweest.
Informatie van routes haal ik uit (reis)boeken, reisgidsen, internet (Wikipedia, Google maps), atlassen, landkaarten, tijdschriften enz.
Routes lopen bij voorkeur altijd plaats op binnendoor wegen. Wat mij betreft kan de weg niet smal genoeg zijn. Vanwege binnendoor routes zijn de afstanden meestal niet langer dan 300 km per dag. Aan 200 km per dag met diverse bezienswaardigheden heb je een dagtaak. Je moet immers in het eind van de middag weer op zoek naar een overnachtingsplaats.
Wat voor reiziger ben ik eigenlijk? Wel, laat ik zeggen dat ik niet van kamperen houd. In nagenoeg alle vakanties verbleef ik in hotels, motels, B&B’s of iets dergelijk. Het liefste boek ik niets vooraf. B&B’s hebben sterk mijn voorkeur. De gastvrijheid van de B&B eigenaren is meestal overweldigend. Telkens word ik verbluft hoe zij hun huis met je delen. Ze halen immers vreemden in huis en delen hun privacy met jou. Het is toch geweldig als in de ochtend de eigenaresse van 75 plus een scrambled egg voor je aan het bakken is, terwijl je in de eetkamer een jus d’oranje naar binnen slobbert? Bij het afscheid word je meestal hartelijk uitgezwaaid. Soms is er bij het afscheid zelfs een kus alsof je familie bent. Geweldig.
Nee, het camping leven is niets voor mij. Al die ritsen die de hele nacht open en dicht gaan. Op slippertjes en een wc-rol onder je arm naar de toiletten in het natte gras is niets voor mij!
Ik houd van rondtrekken en iedere dag iets nieuws te ontdekken en te zien. Voor mij geen saaie en luie strandvakanties, waarbij je de hele dag in de zon licht te bakken en niets van het land opsteekt. Nee, er op uit. Meestal is dat dus gemotoriseerd.

Heb je nu een beetje een beeld van me? Veel plezier bij het lezen van de reis door mijn leven.

Groet,

Victor Willemse

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.