Emiraat Ras Al Khaimah

Het Emiraat Ras Al Khaimah is de meest noordelijke van de zeven emiraten en gelegen aan de Perzische golf. De stad ligt letterlijk aan de voet van het Hadjar gebergte. Na een reis door het vlakke UAE is het zicht op dit gebergte een aangename verrassing. Het gebergte op de achtergrond geeft de stad een prachtige horizon. Het kale gebergte heeft een bepaalde aantrekkingskracht. Je wil er letterlijk naar toe. Aan de andere zijde van het gebergte ligt een enclave van Oman.
Zoals diverse andere steden in de UAE is Ras Al Khaimah ook gebouwd aan een kreek. De stad bestaat uit twee wijken, de oude stad en Nakheel, die elk aan een zijde van de kreek liggen.
Ras Al Khaimah is het enige emiraat dat zowel een stuk woestijn, stukken groen, mangroven als wel bergen op zijn grondgebied heeft.
De stad heeft voor de toerist eigenlijk weinig te bieden. De stad heeft weinig uitgesproken dingen die de moeite zijn om te bezoeken. Dit geldt ook voor de cultuur. Slechts enkele oude torentjes staan er nog in de stad. Er is betrekkelijk weinig moderne hoogbouw te bekennen. Het meest in het oog springende is het super moderne kantoor van Etisalat met de golfbal boven op het gebouw. De twee Jullfar torens met circa 45 verdiepingen zijn de hoogste gebouwen van de stad. De twee grote torens geven de stad een controversieel beeld. Enerzijds is dit het begin van de verstedelijking met moderne hoogbouw en anderzijds verstoort dit het authentieke karakter van de stad, die vooral uitblinkt in zijn originele Arabische cultuur met veel souqs. En dat is dan meteen het meest bijzondere van de stad. De stad is nog steeds zoals het vroeger was.

GEB02 Jullfar Towers (1024x525)
Het emiraat is echter ideaal voor diegene die rust zoekt. Op diverse resorts kan men heerlijk op het strand luieren en onthaasten. Er zijn diverse luxe resorts aan de kust gelegen tussen Ras Al Khaimah en Umm Al Quwain. Vooral het resort Al Hamra heeft een prachtige kreek met een binnenhaven en vakantiewoningen. Bij Mina Al Arab liggen diverse kunstmatige eilanden die waarschijnlijk vanwege de recessie nog niet voorzien zijn van woningen.
De stad heeft een nationaal museum, maar dat heb ik helaas gemist. Anderzijds verwacht ik dat dit museum niet veel afwijkt van andere musea in de andere emiraten.
Veel heeft de stad en het emiraat dus niet te bieden. Als je je echt verveelt, kun je nog altijd naar één van de vijf moderne mall’s. Natuurlijk is er ook nog het Ice Land Water Park, dat met 250.000 vierkante meter het grootste waterpark is van de UAE.

Klik voor meer foto’s

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.