Emiraat Ajman

Over het emiraat Ajman valt weinig spectaculairs te vermelden. Eigenlijk is het alleen maar een stad met weinig bijzonderheden en misschien ook wel een saaie stad. Ajman de kleinste van de zeven emiraten, heeft circa 250.000 inwoners en is slechts 0,3 % procent van het totale landoppervlakte. Het emiraat ligt aan de Perzische Golf en is aan alle zijden begrensd aan het emiraat Sharjah. De stad die een groot gedeelte van het emiraat beslaat, is net als veel andere UAE steden gelegen aan een kreek.
Heel het emiraat kan bijna geheel als stad beschouwd worden en gaat op in het grootstedelijk gebied, dat samen met Dubai en Sharjah één grote stad vormt. Als je niet op de hoogte bent merk je niet eens dat deze stad en het gebied feitelijk drie steden en drie emiraten zijn. Ook in Ajman is al redelijk veel hoogbouw en moderne architectuur te vinden.
Wandelend door de stad kom je weinig interessante dingen tegen. De stad is niet mooi, maar ook niet lelijk. Het is gewoon een drukke stad met veel economisch verkeer dat weinig te bieden heeft voor toeristen. Er zijn geen prestige projecten zoals Dubai dat wel heeft.

GEB07 Amber Gem Tower (1024x732)
Ajman heeft zoals veel andere Arabische steden een Corniche. Deze kustboulevard biedt veel uitstekende faciliteiten voor wandelaars en strandrecreanten. Het strand is breed, heeft mooi geel zand en ligt midden in de stad waardoor het gewild is bij strandgangers en toeristen. Waarschijnlijk is de Corniche het meest bijzondere in de stad voor de toerist. Het beschikt over een aantal fastfoodrestaurants, koffieshops en kraampjes. De ‘Outside Inn’ is een populaire ontmoetingsplaats waar expats komen om wat te drinken. Aan de Corniche staan een aantal hotels, waaronder het Ramada, Ajman Palace, het Kempinski en het luxueuze Ajman Saray. Met een beetje geluk heb je uitzicht op zee.
Een saaie stad dus zonder echt mooie of toeristische dingen. Ik zou zeggen overslaan en doorgaan naar de andere emiraten.

Klik voor meer foto’s

Advertentie