Alcohol

Vanwege de vrij strenge islamitische wetgeving kun je alcohol slechts in beperkte mate kopen en nuttigen in de UAE. Als niet-moslim mag je een paar liter alcohol belastingvrij invoeren en in een beperkt aantal vier en vijf sterrenhotels kun je alcohol nuttigen, ten minste als dat van de openbare ruimte gescheiden is. Drink echter geen alcohol als je van plan bent binnen een aantal uren te gaan autorijden, want op het gebied van alcohol in het verkeer heeft de UAE echt een zerotolerance beleid.
Het alcoholbeleid is sterk afhankelijk van het emiraat waarin je je bevindt. Zo is in het emiraat Sharjah alcohol sterk verboden en staat er zelfs gevangenisstraf op het bezit van alcohol. Het emiraat Ajman schijnt echter het walhalla van alcohol te zijn. Probleem is dus, als je alcohol koopt in Ajman je een groot risico loopt als je vervolgens door het emiraat Sharjah moet rijden om in Abu Dhabi te komen! Het schijnt zelfs voor te komen dat Aziaten met de auto tegen je aanrijden en vervolgens zeggen: “Nou zeg het maar. Wil je betalen of halen we de politie er bij….?” Je bent gewaarschuwd.
In totaal zijn er circa 10 winkels in Abu Dhabi waar alcohol te koop is en dat is best weinig voor een stad met een miljoen inwoners. Bij dit soort winkels zie je geen grote verlichte reclameborden, nee alleen een klein deurtje. Eenmaal binnen lijkt het op een slijterij zoals bij ons. Binnen zie je meestal geen Arabieren. Als zij alcohol willen kopen hebben ze ongetwijfeld loopjongens! Moslims drinken in principe geen alcohol, maar zoals voor alles wat verboden is geldt; het wordt toch gedaan. Moslims zullen nooit in het openbaar drinken. Ik weet niet hoe moslims moreel omgaan met het drinken van alcohol. Ik weet ook niet of het in de koran verboden is of het een ongeschreven wet is.
Om de verwarring te voorkomen dat Whiskysaus echt whisky bevat en daardoor niet verkocht zou worden heet deze saus in de UAE “Thousand Islands”.
Whisky’s zijn te koop van goedkoop tot duur. Als je afrekent krijg je geen bonnetje, want een bonnetje is bewijsmateriaal dat er alcohol verkocht is. Uitzondering daarop is weer als je met Visa betaalt.
Een tree Heineken bier van 24 blikken kost toch nog 160 Dirham = 40 euro! “Illegaliteit” moet blijkbaar betaald worden. De drank wordt in een zwarte tas gedaan, zodat niemand ziet wat er in zit. Maar iedereen die deze zwarte tassen ziet weet natuurlijk dat er alcohol in zit! In een restaurant betaal je ca. 35 Dirham (ca. 9 euro) voor een glas bier van een halve liter.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.